Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea organizează în perioada 26-27 mai 2022 Conferinţa naţională cu participare internaţională 

„Studenţii de azi. Profesioniştii de mâine”, în sistem hibrid, aflată în acest an la cea de-a cincea ediţie.
    
     Evenimentul științific se adresează studenţilor domeniilor Drept și Științe Administrative – nivel licenţă şi master, din țară și din străinătate, manifestarea dorindu-se a reprezenta un spațiu al dialogului și al dezvoltării studenţilor, de la toate ciclurile de învățământ.  Tema generală a evenimentului din acest an: Protecţia copilului şi a relaţiilor de familie între normă juridică şi realitate socială. provocări în prezent, se dovedeşte de o mare actualitate în contextul pandemiei şi al ameninţării războiului, iar abordarea ei concretă presupune luarea în considerare a unui spectru larg de aspecte și implicații, de la cele de ordin  juridic, politic,  la cele de ordin administrativ, economic, cultural și chiar istoric.
     La workshopurile organizate în ziua de 26 mai 2022 participă în calitate de speakeri profesionişti cunoscuţi ai dreptului şi ai domeniului social, care prin activitatea desfăşurată îndeplinesc atribuţii în sfera protecţiei copilului şi a relaţiilor de familie.
     Ziua de 27 mai 2022 este dedicată sesiunii de comunicări ştiinţifice la care participă,  cu lucrări, alături de studenţii noştri, un număr de 53 de doctoranzi, masteranzi şi studenţi din străinătate, de la Facultăţile de Drept ale Univerităţii din Istanbul, Turcia, Szeged şi Miskolc, Ungaria precum şi din ţară de la Facultăţile de Drept ale Universităţii Ovidius, din Constanţa, Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universităţii din Craiova, Universităţii din Piteşti,  Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş.
Împreună, alături de colegii și studenții noștri, alături de colegii și studenții din alte centre universitare, dorim să păstrăm tradiția organizării acestui eveniment, așa încât adaptându-ne la condițiile date, vă invităm să fiți parte a acestei manifestări.
            Vă aşteptăm cu drag!
 
                    Decan,
Conf.univ.dr. Cristian Dumitru MIHEȘ

Program conferință