Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea organizează în perioada 26-27 mai 2022 Conferinţa naţională cu participare internaţională 

„Studenţii de azi. Profesioniştii de mâine”, în sistem hibrid, aflată în acest an la cea de-a cincea ediţie.
    
     Evenimentul științific se adresează studenţilor domeniilor Drept și Științe Administrative – nivel licenţă şi master, din țară și din străinătate, manifestarea dorindu-se a reprezenta un spațiu al dialogului și al dezvoltării studenţilor, de la toate ciclurile de învățământ.  Tema generală a evenimentului din acest an: Protecţia copilului şi a relaţiilor de familie între normă juridică şi realitate socială. provocări în prezent, se dovedeşte de o mare actualitate în contextul pandemiei şi al ameninţării războiului, iar abordarea ei concretă presupune luarea în considerare a unui spectru larg de aspecte și implicații, de la cele de ordin  juridic, politic,  la cele de ordin administrativ, economic, cultural și chiar istoric.
     La workshopurile organizate în ziua de 26 mai 2022 participă în calitate de speakeri profesionişti cunoscuţi ai dreptului şi ai domeniului social, care prin activitatea desfăşurată îndeplinesc atribuţii în sfera protecţiei copilului şi a relaţiilor de familie.
     Ziua de 27 mai 2022 este dedicată sesiunii de comunicări ştiinţifice la care participă,  cu lucrări, alături de studenţii noştri, un număr de 53 de doctoranzi, masteranzi şi studenţi din străinătate, de la Facultăţile de Drept ale Univerităţii din Istanbul, Turcia, Szeged şi Miskolc, Ungaria precum şi din ţară de la Facultăţile de Drept ale Universităţii Ovidius, din Constanţa, Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universităţii din Craiova, Universităţii din Piteşti,  Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş.
Împreună, alături de colegii și studenții noștri, alături de colegii și studenții din alte centre universitare, dorim să păstrăm tradiția organizării acestui eveniment, așa încât adaptându-ne la condițiile date, vă invităm să fiți parte a acestei manifestări.
            Vă aşteptăm cu drag!
 
                    Decan,
Conf.univ.dr. Cristian Dumitru MIHEȘ

Program conferință


CONFERINŢELE DE SPECIALITATE ALE
FACULTĂŢII DE DREPT

 

„ŞCOLI DE EXPERTIZĂ GRAFICĂ ŞI GRAFOLOGICĂ”

(ediția a II-a)

 

Evenimentul ştiinţific va beneficia de participarea unor reputaţi experţi grafologi, experţi criminalişti, psihologi, jurişti şi medici legişti din Italia, Polonia, România, din cadrul partenerilor conferinței: Centrul Internaţional de Grafologie Medicala (CIGME), Roma, Italia; Institutul de Cercetări Grafologice, Mesagne (BR), Italia; Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept; Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj, Facultatea de Drept; Societatea Română de Criminologie, Criminalistica şi Ştiinţe Penitenciare  (Filiala Transilvania); Centrul de Cercetare în Drept și Științe Administrative, urmând a fi prezentate și dezbătute probleme legate de:

 

„Grafologia şi grafoscopia ca instrumente
ale expertizei grafice a testamentelor olografe”
Oradea, 8-9 aprilie 2022,
format hibrid, Sala Festivă – Facultatea de Drept & Zoom


Lucrările conferinței se vor desfășura în Limba Engleză și Italiană, fiind asigurată traducerea simultană.

 Conf.univ.dr. Cristian Dumitru Miheş

Decan al Facultății de Drept

 Informații utile:

Program conferință

Conferința se va desfășura în sistem hibrid (față în față și on line), cu respectarea măsurilor sanitare de la momentul desfășurării evenimentului.

În acest sens, numărul participanților este limitat la 50, fiind necesară doar înscrierea prealabilă și confirmarea participării, din motive organizatorice la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


 

DESCRIERE EVENIMENT:

DE CE SĂ PARTICIPI LA UN PROCES SIMULAT?

Pentru că este o bună modalitate de a-ți testa și dezvolta cunoștințele de drept, de a realiza argumentări pertinente și concludente, de a-ți demonstra calitățile oratorice și capacitatea de control a emoțiilor.

Concursul de procese simulate de Dreptul Familiei, organizat de Facultatea de Drept din Oradea, în colaborare cu ELSA Oradea are ca obiect dezbaterea unei spețe din practica judiciară, propusă de cadrele didactice de specialitate din cadrul facultății.

 

La concurs se pot înscrie studenți ai Facultății de Drept din anii I-IV de studii și studenți masteranzi, cu următoarele roluri:

1 grefier - studenți din anul I, II

4 martori - studenți din anul I, II

2 părți - studenți din anul II, III

2 echipe de avocați - studenți din anul III, IV, masteranzi

2 judecători - studenți din anul IV, masteranzi

 

Departajarea și atribuirea rolurilor în funcție de opțiuni, se face pe baza rezultatelor obținute la etapa I.

Calendar Concurs proces simulat de Dreptul familiei:

        Înscrieri: 02.03-15.03.2022

        Etapa scrisă: 16.03 - 21.03.2022 ora 08.00

        Etapa proces simulat: 14.04.2022

 

În formularul de înscriere de mai jos, fiecare participant va menționa numele și prenumele complet, anul

de studiu, facultatea, precum și categoria (rolul) la care dorește să participe.

https://forms.gle/H4sJkp9QzRq5mgXu9


Soluționarea speței din etapa scrisă se va trimite la următoarele adrese de e-mail:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - conf. dr. Oana Mihăilă

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - lect. dr. Mihaela Teaca


 


F A C U L T A T E A   D E   D R E P T
are onoarea de a vă invita la conferinţa internaţională bienală cu tema:
 
„30 ani de la adoptarea Constituției României.
Relația între dreptul intern și dreptul european”
 
Evenimentul se va desfăşura în perioada 19-20 noiembrie 2021, on line, datorită condițiilor sanitare din prezent.
Participarea Dumneavoastră la această manifestare ştiinţifică, alături de colegi din mediul academic juridic şi din profesiile juridice,
va constitui un bun prilej de întâlnire a specialiştilor din domeniul Dreptului şi va contribui la dezvoltarea relaţiilor de colaborare din acest domeniu.

Lucrările prezentate şi acceptate pentru publicare, vor fi incluse numărul 2/2021 al Revistei Facultății de Drept Oradea,
publicat la editura „ProUniversitaria”, conform condiţiilor de publicare ale revistei.
 
Decan,
Conf. univ. dr. Cristian Dumitru MIHEȘ

FACULTATEA DE DREPT din cadrul Universității din Oradea în parteneriat cu E.L.S.A. Oradea vă invită să participați la:

 

               CONFERINȚA NAȚIONALĂ CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ:
              „STUDENȚII DE AZI, PROFESIONIȘTII DE MÂINE” (ediția a IV-a)
                                                 13 - 14 mai 2021


     Evenimentul științific se adresează studenților domeniilor Drept și Științe Administrative – din țară și din străinătate, de la toate ciclurile de învățământ. Anul trecut, în timpul stării de urgență am abordat temele DREPT - MEDICINĂ, respectiv ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ - SISTEMUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ. Condițiile din prezent ne spun că problematica EFECTELOR PANDEMIEI COVID 19 ÎN SISTEMUL JURIDIC ȘI AL ADMINISTRAȚIEI PUBLICE este de o stringentă actualitate, în raport cu situația din prezent și mai ales în raport cu impactul semnificativ produs asupra unor segmente importante ale societății noastre, motiv pentru care aceasta va fi tema ediției din 2021.

     Facultățile au misiunea ca în această perioadă să identifice și să exploateze toate resursele pentru continuarea, prin metode alternative, a activităților academice. Astfel, ne propunem ca evenimentul să se desfășoare on-line, utilizând platforma „Zoom”. Împreună, alături de colegii și studenții noștri, alături de colegii și studenții din alte centre universitare, dorim să păstrăm tradiția organizării acestui eveniment, așa încât adaptându-ne la condițiile date, vă invităm să fiți parte a acestei manifestări.

- Invitaţie conferinţă

- Program conferinta